Boutique Hotel in the Center of Amsterdam

Zien en doen in de omgeving

Amsterdam biedt vele fantastische mogelijkheden om erop uit te trekken. Van het bekijken van de historische gebouwen tot het bezoeken van moderne musea en attracties.

Rondvaart

Niemand mag een rondvaart door de grachten van de prachtige grachten van Amsterdam missen. De grachten, die werden uitgeroepen tot een UNESCO monument in 2010, zijn niet alleen een schilderachtige attractie, maar waren essentieel voor de verdediging en het vervoer in het 17de - eeuwse Amsterdam. Met de komst van de auto werden honderden kanalen vervangen voor wegen in het hele land om de nieuwe wijze van vervoer tegemoet te komen, maar Amsterdam heeft 165 van zijn historische grachten behouden, meer dan welke andere Nederlandse stad.

Rijksmuseum

Het grootste en belangrijkste museum van Nederland. Er zijn ruim tweehonderd zalen. Je vindt er onder meer werk van Rembrandt, waaronder de Nachtwacht. De collectie beslaat meer dan één miljoen stukken. Het museum is eigendom van de staat. Doel van het Rijksmuseum: de Nederlandse geschiedenis laten zien en uitleggen aan zo veel mogelijk landgenoten (en toeristen). Je vindt het Rijksmuseum aan de Stadhouderskade.

Begijnhof

Een smalle, gewelfde doorgang leidt naar deze charmante rustige tuin, omringd door oude huizen, in het centrum van de stad. De vrome celibataire begijnen zijn vervangen door oude dames. No.34 is het oudste huis van Amsterdam. Entree op Spui, slechts een stap van de belangrijkste winkelstraat Kalverstraat, wordt aangegeven door een gebeeldhouwd teken. De toegang is gratis

Red light destrict / De Wallen

De Wallen is vermoedelijk de bekendste hoerenbuurt van de Westerse wereld. De raamprostitutie wordt gekenmerkt door de rode lampjes die traditioneel voor de kamertjes branden. De rosse buurt ligt aan de Oostkant van het centrum van Amsterdam en is een veel bezochte toeristenplek. De Wallen liggen in een historisch gedeelte van de stad en worden omringd door de mooie grachten. Daarnaast zijn er diverse gezellige uitgaansgelegenheid en musea te vinden in deze gezellige buurt.

Nieuwmarkt

Door veel Amsterdammers beschouwd als het leukste plein van de stad. Op een kwartier lopen van het centraal station. Midden op het plein staat de Waag, een middeleeuws pand, waarin een café-restaurant zit. Rondom het plein vind je terrassen en eetgelegenheden. Ook de legendarische Cotton Club is er gevestigd. Vroeger was de Cotton Club de ontmoetingsplaats voor (eerst) Afrikanen en (later) Surinamers. Als er één zonnestraal doorbreekt, zitten de terrassen op het plein meteen vol.

Rembrandtplein

Groot plein in de binnenstad. Bekend als één van de uitgaanscentra van de stad. Er zitten dance-clubs, theaters en cafés. Ook zijn er veel terrasjes. Onder meer de Reguliersbreestraat, Reguliersgracht, Amstelstraat en Utrechtsestraat komen op het plein uit. Overigens heette het plein vroeger Botermarkt. Later, in 1876, werd het vernoemd naar de bekende kunstschilder Rembrandt.

Leidseplein

Midden in Amsterdam ligt het bruisende Leidseplein. Hier zijn vele bars, restaurants, clubs en theaters te vinden. Met het mooie Vondelpark op steenworp afstand, is het Leidseplein de ideale plek om te vertoeven. Er is genoeg te beleven, waardoor het ook niet vreemd is dat het entertainment plein van Amsterdam jaarlijks duizenden toeristen trekt. Naast het dagelijkse vermaak vind je hier van midden november tot begin het nieuwe jaar een ijsbaan.

Grachtengordel

De benaming voor de Amsterdamse grachten. In 1612 werd begonnen met graven van drie hoofdgrachten: de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Doordat de stad steeds verder groeide, werden deze grachten verlengd en werden nieuwe grachten aangelegd. Deze liggen in een cirkel, als een soort gordel, om het centrum heen. De grachten herinneren aan de succesvolle zeventiende eeuw, ook bekend als de Gouden Eeuw.

De Jordaan

Van oorsprong een typische volkswijk. Ook vandaag nog één van de gezelligste buurten van Amsterdam. De Jordaan ligt tussen het water van de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht. De wijk werd gebouwd in de eerste helft van de zeventiende eeuw. Zeker aan het einde van de vorige eeuw werd het een populaire woonbuurt voor yuppen. Nog steeds is de buurt met de vele leuke kroegen een topplek!

Vondelpark

Het stadspark van Amsterdam. Zeker als het mooi weer is, stroomt het Vondelpark vol. Je ziet er mensen joggen, skaten, relaxen, voetballen en heel veel meer. Gevestigd in stadsdeel Oud-Zuid. Het park strekt zicht uit van de Stadhouderskade tot aan de Amstelveenseweg. Geopend in 1865. Later vernoemd naar de dichter en toneelschrijver Joost van Vondel. Er staat ook een standbeeld van hem in het park. Sinds 1996 is het Vondelpark een Rijksmonument.

Kalverstraat

De Kalverstraat is één van de bekendste winkelstraten van Amsterdam, waar je alle grote ketens en warenhuizen kunt vinden. Deze bekende winkelstraat van Amsterdam bestaat al meer dan 600 jaar. Tussen de bekende winkelketens zoals Mango, H&M en Zara vind je enkele lunchrooms, restaurants en hotels. De straat loopt vanaf het Centraal Station tot aan het Muntplein en is maar liefst één kilometer lang en telt 15 zijstraten en stegen.

De Dam

Eén van de belangrijkste pleinen van de stad. De Dam verbindt de straten Damrak en het Rokin. Bekende straten zoals de Nieuwendijk, Kalverstraat en Damstraat komen op de Dam uit. Belangrijke gebouwen aan het plein zijn: wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, Hotel Krasnapolsky, de Beijenkorf, het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk. Niet te missen is het Nationaal Monument. Dit monument werd in 1956 opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Anne Frankhuis

Een monument ter nagedachtenis van het Joodse meisje Anne Frank en haar familie. Gevestigd aan de Prinsengracht 263-265. Sinds 1960 een museum. In de jaren negentig verbouwd en gerestaureerd. Onder meer het Achterhuis, waar de familie Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef, werd volledig teruggebracht tot de originele staat. Zo kan iedereen zich een nog beter beeld vormen van de situatie waarin Anne Frank haar wereldberoemde dagboek schreef.

Negen straatjes

Een leuk winkelgebied, gevestigd in negen kleine straatjes in het centrum van Amsterdam. Een absolute hotspot voor alternatieve shoppers. Je vindt er tweedehands kledingzaken, vintage winkels, desigerboetieks en hippe kledingmerken. De straatjes zijn zijstraten van de grote grachten, zoals de Herengracht en Keizersgracht. De straatjes heten Berenstraat, Gasthuismolensteeg, Hartenstraat, Huidenstraat, Oude Spiegelstraat, Reestraat, Runstraat, Wijde Heisteeg en de Wolvenstraat.

Van Gogh Museum

Museum gewijd aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh (1853-1890). Gevestigd aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein. Je vindt er ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van de wereldberoemde meester. Daarnaast is ook de verzameling Japanse prenten van Van Gogh er te zien. Een bezoek aan het museum staat op het programma van iedere (internationale) toerist.